Call us Today (+31) 6 51 51 10 61

Duurzame tulpenbroeierij

Met de uitbreiding van het bedrijf in 2011 heeft Laan Tulips nieuwe stappen kunnen maken in de betrouwbaarheid en kwaliteit. Met de bouw van een nieuwe Groen Label Kas is tevens de duurzaamheid van onze tulpen verbeterd waardoor Laan Tulips een MPS – A certificaat heeft verworven.

Onze 15 miljoen tulpen worden op een eb en vloed systeem gebroeid. Met een uitgebreide automatisering van intern transport tot bos robot behoort Laan Tulips tot de meest moderne bedrijven in de tulpensector.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons productieproces? Bekijk dan onderstaande video en ga mee op reis van bol tot bloem.

Laan Tulips: Tulpen & Automatisering


|

Kwaliteit in Duurzaamheid


MPS A

Laan Tulips heeft hard gewerkt om het MPS-A certificaat te behalen om onze milieuprestaties transparanter te maken. MPS-A is de eerste stap op weg naar een aantoonbare duurzame bedrijfsvoering. Met behulp van MPS monitoring wij ons verbruik op het gebied van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en energieverbruik. Laan Tulips blijft altijd zoeken naar nieuwe mogelijkheden om nog duurzamer te werken.

Groen Label Kas

Een Groen Label Kas is een tuinbouwkas voor het bedrijfsmatig telen van tuinbouwgewassen met een lagere milieubelasting. Een Groen Label Kas draagt daarom bij aan verduurzaming van de glastuinbouw en voldoet aan strenge milieueisen op onder meer de thema’s:

  • Energie
  • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Nutriënten
  • Lichthinder
  • Water