Call us Today (+31) 6 51 51 10 61

Wist u dat Tulipa Casablanca al 38 jaar bij Laan Tulips in het assortiment zit? Dit is dan ook een echte klassieker waar wij al jaren met plezier mee werken.

In 1978 verkreeg voormalig eigenaar Theo Laan een hand vol Casablanca bollen van Simon Visser uit Bovenkarspel.

Quote van Theo Laan:

“Simon Visser uit Bovenkarspel teelde de Casablanca op het zelfde perceel land in de Beemster als wij. Toen hij klaar was met rooien raapte ik het veld na en vroeg aan Simon of ik ze mocht hebben voor mijn kinderen. Het was toen een exclusief en veel belovend soort. Simon wenste mijn kinderen er veel geluk mee en uiteindelijk hebben zij beiden met de opbrengst hun rijbewijs kunnen halen.”

Deze hand bollen groeide vervolgens uit tot de partij die Laan Tulips nog jaarlijks gebruikt voor de productie van de snijbloemen.

Met een gewicht van 40 gram en een lengte van 40cm is Casablanca deze week in Black Label te verkrijgen op onder andere veiling Aalsmeer en Rijnsburg en zijn ze op Floramondo te koop in de klok voorverkoop.